czwartek, 12 lutego 2015
Bananowa jaglanka
Kasza jaglana - bardzo popularna, bardzo smaczna i bardzo zdrowa. W dodatku idealnie nadaje się na śniadanie. Alternatywa dla owsianki!
Dzisiaj wersja bananowa. ;)
Składniki:
Kasza jaglana, namoczona na noc.
Banan
Cynamon
Siemię lniane, świeżo mielone (w młynku do kawy:) )
Mleko roślinne
Proporcje według uznania
Kaszę rano przepłukujemy, aby pozbyć się goryczy. Po całonocnym moczeniu czas jej gotowania się skraca.
10 minut to max.
Kroimy banana, wlewamy mleko i posypujemy cynamonem i mielonym siemieniem lnianym.
Cała filozofia. I jakoś nie potrafię się tym znudzić.
Można dodać nasiona chia (baaaardzo polecam) i inne ziarna(słonecznik, pestki dyni), wszelakie orzechy, suszone owoce.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz